RACE-VERSLAG | MotoGP Australië 2024

Marc Marquez behaalde een verbluffende overwinning tijdens de 2024 Australische MotoGP Grand Prix na een slechte start.

De 2024 Australische MotoGP Grand Prix op het circuit van Phillip Island was een spannende race, met Marc Marquez als uitblinker. Marquez startte vanaf de tweede plaats op de grid en had een moeilijke start, waarbij hij verschillende plaatsen verloor voordat hij de eerste bocht inging. Hij vocht de verloren posities echter terug. Met nog vier ronden te gaan passeerde Marquez Jorge Martin bij Miller Corner en nam de leiding, maar Martin was nog niet klaar. Hij vocht en heroverde kortstondig de koppositie.

De strijd tussen de twee was intens, maar Marquez maakte nog een cruciale move, pakte opnieuw de leiding en verzekerde zich van de overwinning. Hij kwam slechts 0,997 seconde voor Martin over de finish en behaalde zijn derde overwinning van het seizoen.

Ondanks zijn tweede plaats breidde Jorge Martin zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap uit tot 20 punten op Francesco Bagnaia, die het podium completeerde.

Bagnaia, die de snelheid van Marquez en Martin niet kon evenaren, eindigde meer dan 10 seconden achter de leiders, maar zijn podium houdt hem in de jacht op het kampioenschap met nog drie races te gaan.

De race was een showcase van Ducati's dominantie, want Fabio Di Giannantonio eindigde als vierde, Enea Bastianini werd vijfde en Franco Morbidelli werd zesde, waardoor Ducati de top zes schoonveegde.

Achter het Ducati-peloton was Brad Binder de beste KTM-rijder, hij eindigde als zevende. Maverick Viñales werd achtste voor Aprilia, terwijl Fabio Quartararo negende werd voor Yamaha. Raul Fernandez maakte de top tien compleet.

Met nog maar drie races te gaan in het seizoen 2024 (Thailand, Maleisië en Valencia) blijft de strijd om het kampioenschap strak.